Dumoulin in dubio: Amstel Gold Race of Vuelta?

Print
 Dumoulin in dubio: Amstel Gold Race of Vuelta?

Afbeelding: Dingena Mol

Maastricht / Itteren -

Het is onzeker of Tom Dumoulin dit jaar de Amstel Gold Race zal rijden. Zijn ploeg Jumbo-Visma overweegt de Limburger op te stellen in de Ronde van Spanje, waardoor de Nederlandse heuvelklassieker niet in het schema past.

De Amstel Gold Race wordt op 10 oktober verreden, terwijl de Vuelta op 20 oktober start. ,,Of Tom Dumoulin en Primož Roglic de Vuelta rijden? Die optie houden we nog open. Wat Tom betreft is het een overweging om hem na zijn blessure kiezen voor extra wedstrijdkilometers. Dat zou zeker een optie kunnen zijn. Aan de andere kant heeft hij ook heel veel gevoel bij Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik”, zegt sportief directeur Merijn Zeeman.

„Deelname aan de Vuelta is heel goed mogelijk, omdat het ook met oog op het wielerjaar 2021 goed voor hem zou zijn om naast de Tour nog een grote ronde te rijden in plaats van de klassiekers”, vervolgt Zeeman. „Daardoor krijgt hij meer wedstrijdkilometers in de benen. Maar de prioriteit ligt nu bij de Tour de France en dus nemen we ook alle tijd om een definitief besluit te nemen over de periode daarna.”