Opnieuw code geel: kans op onweer en wateroverlast

Print
Opnieuw code geel: kans op onweer en wateroverlast

Afbeelding: Getty Images

Opnieuw heeft het KNMI voor woensdagmiddag code geel afgegeven voor de provincie Limburg.

Het weerinstituut waarschuwt in de loop van de middag voor regen- en onweersbuien waarbij lokaal veel neerslag in korte tijd kan vallen. Lokaal kan dat tot wateroverlast leiden. Ook is er kans op hagel.

De waarschuwing geldt tussen 16:00 uur in de middag en 21:00 ’s avonds. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden, aldus het KNMI. „Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen.”

Dinsdag en in het weekend gaf het KNMI ook al code geel af voor Limburg. Op verschillende plaatsen viel toen veel regen, maar veel overlast veroorzaakte dat niet. De zwaarste buien vielen volgens Weeronline in Noord-Brabant en Zuid-Holland.

De temperatuur komt woensdagmiddag uit op lokaal maximaal 25 graden. De wind is zwak of matig en waait uit het noordoosten.

Nacht

In de nacht, als de buien naar het noorden zijn weggetrokken, wordt overwegend droog met later enkele opklaringen en kans op een mistbank. De minimumtemperatuur ligt rond 15 graden.

Bekijk hier alle actuele weersinformatie

Donderdagochtend start op veel plaatsen bewolkt maar in de middag breekt steeds vaker de zon door. De maximumtemperatuur ligt rond de 23 graden en in de loop van de dag is er opnieuw kans op buien. Later in de avond wordt het droog. Vrijdag en zaterdag laten een zelfde weerbeeld zien.

Pas vanaf zondag lijkt het iets beter weer te worden. Het weerbeeld bestaat uit zon, stapelwolken en een kleine kans op een enkele bui. De temperatuur in Limburg loopt op tot zo’n 25 graden. Na het weekend belooft het kwik weer verder op te lopen en kan het lokaal tropisch warm worden met maxima rond 30 graden.