Dier van de week

Dier van de week: Yara

Print
Dier van de week: Yara

Yara. Afbeelding: Dierenbeschermingscentrum Limburg

Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week is dat Yara, een pechvogel die al eens een fijn thuis had gevonden, maar helaas terug is gekomen naar het asiel.

Wie is Yara en waarom zit ze in het asiel?

„Yara is een poesje van vier jaar. Een tijd geleden verbleef ze ook al bij ons. Ze vond toen gelukkig een fijn thuis bij een lieve baas, maar door het overlijden van haar eigenaar is Yara weer terug in het asiel. Ze is bang en verlegen en voelt zich daardoor niet heel happy bij ons.”

Wat voor thuis zoeken jullie voor haar?

„Voor Yara zoeken we een rustig thuis waar het niet al te druk is. Ze blijkt dol te zijn op het gezelschap van andere katten en we merken in het asiel dat zij, onder leiding van een sociale en vrolijke kat, zelf ook steeds meer durft. Ze is in het asiel inmiddels goede maatjes geworden met een aantal andere katten. We hopen daarom op een baas die bereid is om Yara, en een maatje bij ons te adopteren, of een baas die zelf al een kat heeft en een plekje heeft voor ons bescheiden poesje.”

Zijn er aandachtspunten voor haar toekomstige baas?

„Verwacht van deze lieve dame niet dat ze direct bij je op schoot komt om te knuffelen. Ze zal even tijd nodig hebben om te wennen en de spreekwoordelijke kat uit de boom te kijken.”

Gun jij haar die tijd? Neem dan contact op met limburg@dierenbescherming.nl en maak kennis met Yara!

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen