CDA Peel en Maas hekelt uitblijven haalbaarheidsonderzoek naar ondergrondse kabels in Kessel

Print
CDA Peel en Maas hekelt uitblijven haalbaarheidsonderzoek naar ondergrondse kabels in Kessel

Afbeelding: Ermindo Armino

Kessel / Kesseleik -

CDA Peel en Maas begint zijn geduld te verliezen in het dossier ‘hoogspanningskabels Kessel en Kessel-Eik’. Het heeft daarom vragen gesteld aan het college van B&W.

De gemeente wil dat de hoogspanningskabels tussen Kessel-Eik en Kessel ondergronds worden gelegd. Het gaat daarbij om een traject van 3,7 kilometer. Het college besloot om de haalbaarheid naar die bekabeling te onderzoeken. Netbeheerder TenneT kreeg in april 2019 daartoe de opdracht.

Gebrekkige communicatie

Ruim een jaar verder zijn er nog steeds geen resultaten bekend bij de lokale politiek. Het CDA hekelt dan ook de in zijn ogen gebrekkige communicatie vanuit het college. „Formele terugkoppelingen over het proces laten naar onze mening veel te lang op zich wachten”, schrijft de fractie in een brief aan het college.

Vragen

Om het zwijgen vanuit het college te doorbreken, stelt het CDA een aantal vragen. Het wil weten of de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek al bekend zijn en zo niet, op welke termijn deze te verwachten zijn. Ook wil het CDA weten welke verbetering het college gaat doorvoeren om de raad vanaf nu beter te informeren over dit onderwerp.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen