Ben jij al WATERKLAAR?

Print
Ben jij al WATERKLAAR?

Waarom Waterklaar?

We krijgen vaker te maken met hittegolven en hevige neerslag. Dit zorgt voor watertekorten in droge perioden en wateroverlast tijdens piekbuien. Niet langer de tuin sproeien, geen gewassen meer beregenen en extreme hitte zorgen voor overlast en gezondheidsproblemen tijdens langdurige droge perioden. In tegenstelling tot droge perioden, staan in natte perioden de straten blank, lopen kelders onder en vervuilt het rioolwater onze omgeving. Het wordt meer regel dan uitzondering als we niet ingrijpen. Het is goed te weten dat gemeenten samen met waterorganisaties allerlei maatregelen nemen om overlast in jouw wijk te voorkomen. Zij kunnen de overlast niet alleen oplossen. Alleen met uw hulp maken we het verschil!

Samen waterklaar!

Het doel van de Waterklaar campagne is iedereen te stimuleren om de regenpijp af te koppelen van het riool. Wethouder Pierre Verbraak: ‘We zien de waterproblemen dagelijks aan de lijve, is het niet de droogte in de landbouw of in onze tuin dan zijn het wel de heftige regenbuien. Alleen samen kunnen we er wat aan doen. Met grote en met kleine maatregelen. De afkoppelregeling, waarbij inwoners een subsidie kunnen krijgen, kan ons daarbij helpen.”

Subsidie aanvragen

Op de website www.waterklaar.nl/parkstad vindt u informatie over het afkoppelen en vasthouden van regenwater. Zoals uitgebreide voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie en hoe u zich aan kunt melden. Er staan een heleboel tips en mogelijkheden op om het regenwater op uw eigen perceel te verwerken. Als u besluit om maatregelen te treffen en subsidie aan te vragen, komt er een adviseur bij u langs die samen met u de mogelijkheden bekijkt, u adviseert en helpt met het invullen van het aanvraagformulier.

Vierjarige campagne

Op de website www.waterklaar.nl/parkstad staat, behalve tips om wateroverlast te beperken, heel veel informatie over onderwerpen als droogte, hittestress en waterkwaliteit. De komende vier jaar spelen deze thema’s de hoofdrol in de campagne Waterklaar. Hulp van inwoners, bedrijven en instellingen is dringend nodig. We zijn samen verantwoordelijk om het waterprobleem te beperken. Daarom zetten gemeenten, Waterschap Limburg en Waterleidingmaatschappij Limburg nu aan tot actie: samen WATERKLAAR!

Ben jij al WATERKLAAR?