Sint Maartenspoort krijgt geld voor tweede Social Sofa

Print
Sint Maartenspoort krijgt geld voor tweede Social Sofa

Leden van buurtnetwerk Us Sint Maartenspoort op de plek waar de tweede sofa moet komen. Afbeelding: Oranje Fonds

Maastricht / Itteren -

Buurtnetwerk Us Sint Maartenspoort heeft van het Oranje Fonds een zogeheten Buurtcadeau ter waarde van een geldbedrag van 3000 euro ontvangen.

Het buurtnetwerk wil het geld besteden aan een tweede social sofa, een buurtbank van mozaïek, in de wijk. De eerste bank, die de primeur voor Maastricht was, staat sinds februari van dit jaar bij de Euroscoop bioscoop. Zuid-Limburg telt inmiddels tientallen Social Sofa’s.

Lees ook: De eerste social sofa van Maastricht heeft nu al zijn waarde bewezen

In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Met de tweede bank poogt het buurtnetwerk „de saamhorigheid in de wijk te bevorderen”, aldus Geerte Courtens, opbouwwerker bij Stichting Trajekt. Het Oranje Fonds is ook betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Sint Maartenspoort is een kleine wijk, maar met een grote diversiteit aan bewoners: jong, oud, hoogopgeleid, lager opgeleid, huur, koop, studenten en nieuwkomers. Deze zomer gaat ook het nieuwe asielzoekerscentrum open, dat aan de rand van de buurt ligt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen