Arcenaar Will Scheepens benoemd tot ridder

Print
Arcenaar Will Scheepens benoemd tot ridder

Afbeelding: ANP

Arcen / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Will Scheepens uit Arcen is bij zijn afscheid als interim-manager in het openbaar bestuur benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Pelzer van de gemeente Bergen reikte de koninklijke onderscheiding aan hem uit tijdens de Griffierskring Noord- en Midden Limburg in MFA De Schans.

Scheepens heeft in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland op veel plekken interimwerk verricht, overwegend als raadsgriffier, kwartiermaker en (waarnemend) griffier. Tot februari was hij nog waarnemend gemeentesecretaris bij de gemeente Bergen. Samen met enkele Limburgse griffies stelde hij een handreiking op over de rol van de griffier bij de selectieprocedure voor burgemeesters. Ook werkte hij mee aan het moderniseren van de gedragscodes voor raadsleden, wethouders en burgemeesters.

Tussen 2013 en 2019 was Scheepens lid van de werkgroep integriteit van de provincie Limburg. Samen met een ethicus van de Radboud Universiteit geeft hij sinds 2015 lezingen over integriteit, gedragscodes en geheimhouding. Verder was hij van 2003 tot 2011 lid van Provinciale Staten in Limburg en onder meer twaalf jaar secretaris van de voormalige CDA-afdeling Arcen en Velden.

In 2001 werd hij al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwilligerswerk op het gebied van de sport.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen