Eindelijk! Seizoen 3 van Fortnite is uit

Print
Eindelijk! Seizoen 3 van Fortnite is uit

Spannende dag voor menig gamer vandaag, want het nieuwe seizoen van het immens populaire Fortnite komt uit. Zoals altijd brengt dit grote veranderingen aan het spel met zich mee én zijn er weer allemaal nieuwe dingen te ontdekken. Deze keer is de speelwereld half ondergelopen met water en is superheld Aquaman een te spelen personage.

Ongeveer iedere tien weken verschijnt er een nieuw seizoen van het immens populaire spel Fortnite en steeds zitten fans weer op het puntje van hun stoel. Vaak gaat zo’n overgang gepaard met een spectaculaire afsluiting van het voorgaande seizoen, een knallende introductie van het nieuwe seizoen en heel veel nieuwe content in het spel zelf.

Overigens gaat het technisch gezien om seizoen 13, maar omdat Fortnite een ‘tweede hoofdstuk’ kreeg afgelopen jaar, begon de telling weer opnieuw. Het gaat om seizoen drie dus.

Afsluiting seizoen 2

Afgelopen maandag werd het tweede seizoen van Fortnite spectaculair afgesloten met een evenement in het spel. Het Fortnite-eiland werd sindsdien omringd door een gigantische tsunami. Normaal gesproken is dit een storm, die naarmate het spel vordert steeds kleiner wordt. De overgang naar een muur van water leek overduidelijk te hinten op het thema van het dertiende seizoen.

En zo geschiedde. Seizoen 3 van Fortnite is nu een paar uur live en het thema is overduidelijk. Eén van de grootste veranderingen is het speelveld. Het eiland is voor grote delen overstroomd en bestaat nu dus voor een groot deel uit water. Gelukkig kunnen spelers in het spel zwemmen en zijn er ook boten beschikbaar om flinke afstanden af te leggen.

Speciale skins

Een ander hoogtepunt voor fans is altijd de onthulling van specials skins. Skins zijn een soort vermommingen voor je personage waardoor je er anders uitziet dan normaal. Dit geeft geen voordeel in de strijd, maar is meer een soort verzamel-item dat te koop is met echt geld en in-game geld. De afgelopen tijd werkte Fortnite veel samen met bekende namen als Star Wars en Marvel en in seizoen 13 kunnen spelers de outfit van Aquaman van stripboekenmaker DC verdienen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen