Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge terug als JURK!

Print
Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge terug als JURK!
Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Muziek- en cabaretduo JURK! staat deze zomer na zes jaar weer op het podium. Jeroen van Koningsbrugge en de Limburgse Dennis van de Ven treden op 8 en 9 augustus op tijdens de nieuwe ‘coronaproof’ concertreeks De tuin van 2020. Op beide dagen geven de mannen drie voorstellingen voor maximaal honderd mensen, als dit zoals verwacht vanaf 1 juli weer is toegestaan.

Jeroen en Dennis stonden in 2014 voor het laatst samen op het podium in een uitverkocht Paradiso. En nu, tien jaar na het verschijnen van hun eerste album Avondjurk, zijn ze klaar voor een comeback. ,,We staan te popelen om ons oeuvre weer op te poetsen”, vertelt Dennis aan BuzzE.

Lees ook: Cabaretier Dennis van de Ven: ‘Je beledigd voelen is een keuze’

Het duo, dat de afgelopen jaren vooral druk was met tv-series Smeris en Draadstaal, kijkt uit naar de terugkeer op het podium. “Toen ik werd gebeld of we met JURK! wilden meedoen aan ‘De tuin’ was ik gelijk enthousiast. Ik vind het echt heel leuk, het zijn bijna een soort privéconcerten. Echt heel intiem, dat lijkt me heel interessant. Dennis uit Swalmen wilde natuurlijk wel eerst even weten wat het zou verdienen”, grapt Jeroen.

Lusthof

In werkelijkheid kriebelde het ook bij Dennis al langer om weer te gaan spelen. ,,In deze coronatijd was ik aan het opruimen en kwam ik in mappen op mijn computer allemaal oude filmpjes tegen. Toen dacht ik: damn, het was zo leuk die tijd. Maar ja, er kwam even een politieserie tussen.”

Voor ‘De tuin’ belooft het tweetal de fans een ‘lusthof vol zwierende avondjurken’ en komen alle hits van hun twee albums voorbij. “Nu gaan we eerst goed repeteren om al die nummers weer uit ons hoofd te leren”, vertelt Jeroen. Ook zijn de mannen van plan verzoekjes vanuit het publiek te doen en komt er cabaret over de huidige coronatijd voorbij. “Dat uur is zo gevuld.”

Het blijft vooralsnog bij twee optredens, maar wie weet. Zo sluiten Jeroen en Dennis niet uit dat ze vaker bij ‘De tuin’ te zien zullen zijn of dat er in de toekomst weer een theatertournee komt. ,,Maar dan moeten we wel eerst een nieuwe cd maken”, vindt Jeroen.

Eerder deze maand maakten initiatiefnemers Typhoon en Machiel Hofman van organisatiebureau Tribe bekend twee concertreeksen te organiseren als alternatief voor de geannuleerde festivalzomer. Naast De tuin van 2020 vindt ook Het strand van 2020 plaats, waarvoor verschillende dj’s optreden. Mensen kunnen zich online inschrijven voor de optredens.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen