Bijdrage zes ton te hoog ingeschat: Leisure Lane moet goedkoper worden aangelegd

Print
Bijdrage zes ton te hoog ingeschat: Leisure Lane moet goedkoper worden aangelegd

Impressie van de Leisure Lane, een 33 kilometer lange fietsverbinding door de Parkstad Afbeelding: ILLUSTRATIE IBA

Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Brunssum / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Heerlen / Hoensbroek -

De Leisure Lane, het 33 kilometer lange fietspad tussen Schinnen en Simpelveld, moet goedkoper worden aangelegd. De gemeentelijke bijdrage van Brunssum valt zes ton lager uit dan tot nog toe werd aangenomen.

In de berekeningen voor de Leisure Lane was uitgegaan van een bijdrage van 8,3 miljoen euro door de gezamenlijke Parkstadgemeenten. De bijdrage van Brunssum is daarbij zes ton te hoog ingeschat, is recent gebleken.

Tweede tegenvaller

Het wegvallen van zes ton is de tweede financiële tegenvaller in korte tijd. In februari schroefden Provinciale Staten de bijdrage van de provincie al met twee miljoen omlaag, van 13,5 naar 11,5 miljoen. Voor de fietsroute is nu in totaal nog 22,6 miljoen gereserveerd. Naast gemeenten en provincie betaalt ook IBA Parkstad (3,5 miljoen) mee.

Lees ook: Provinciale Staten: ‘Leisure Lane in Parkstad moet goedkoper’

Besloten is om de route nog niet te versoberen, maar af te wachten hoe de aanbestedingen verlopen. Mogelijk kunnen de plannen toch voor minder geld worden gerealiseerd. Eind van deze maand wordt al een klein stukje aanbesteed. Het gaat om een tracé op het grondgebied van Beekdaelen, waarbij een bestaande fietsverbinding wordt aangepast. De aanleg van het stukje Beekdaelen is naar voren gehaald om als ‘showcase’ te fungeren, schrijven de gedeputeerden Andy Dritty en Carla Brugman aan Provinciale Staten. Eind 2023 moet de Leisure Lane helemaal klaar zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen