Man achtervolgt vrouw, slaat haar van fiets en berooft haar

Print
Man achtervolgt vrouw, slaat haar van fiets en berooft haar

Afbeelding: ANP

Blerick -

Een 30-jarige vrouw uit Venlo is dinsdagavond in Blerick het slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof.

Het incident vond rond tien uur plaats op de Albert Verweystraat in Blerick, tussen de Burgemeester Gommansstraat en de Distelhof. Een vrouw werd van haar fiets geslagen door een man die haar, eveneens op een fiets, al vanaf het station in Blerick achterna zat.

Nadat de vrouw door de klap op de grond was gevallen, werd ze beetgepakt en in haar gezicht geslagen door deze nog onbekende fietser. Hij had het gemunt op het horloge van de vrouw. Toen hij haar dit had afgenomen, stapte hij op zijn fiets en verdween in onbekende richting. Het slachtoffer bleef in verwarde toestand en lichtgewond achter.

Kneuzingen

De vrouw hield aan de straatroof kneuzingen in het gelaat en op haar lichaam over. Ze kon op eigen kracht huiswaarts keren en liet zich behandelen door een arts.

De politie heeft een signalement verspreid van de verdachte in de hoop hem te kunnen aanhouden. Het gaat om een onverzorgde man van tussen de 35 en 40 jaar oud. Hij is 1,75 meter lang en heeft een normaal tot smal postuur en kalend haar. De verdachte was gekleed in een (te grote) blauwe spijkerbroek en een zwart jasje of vest.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen