Goed nieuws voor ijsveelvraten zoals ik: er bestaan gezonde ijsjes

Print
Goed nieuws voor ijsveelvraten zoals ik: er bestaan gezonde ijsjes

Afbeelding: De Limburger

Jongste zoon en ik verkeren in een kleine ijscrisis. De plaatselijke ijsboer heeft eerder dit jaar zijn zaak opgedoekt.

Nu is dat gegeven op zich geen onoverkomelijk drama, want we wonen in een regio met een hoge ijsdichtheid en komen dus echt wel aan onze trekken. Problematisch is dat hij de koning was van het wittechocoladeijs. En daar zijn wij gek op, op zijn wittechocoladeijs. Overal waar we komen, proberen we die smaak uit, maar dan kijken we elkaar aan: nee, dit haalt het niet bij die superlekkere van onze ijsboer. Elke keer als we zijn leegstaande pand passeren, kijkt zoonlief verwachtingsvol naar binnen. Helaas. Hij blijft dicht.

We zijn hier in huis eigenlijk allemaal grote ijseters. Zeker op warme dagen. Eén ijs is géén ijs, zou ons motto kunnen zijn. Aan het einde van een dag spelen met vriendjes kan de jongste voor mijn neus verschijnen met de mededeling dat hij wel drie ijsjes heeft gehad. Er is natuurlijk geen ouder te vinden die zo’n groepje jongens meerdere exemplaren geeft, maar als je een toer door het dorp maakt langs ieders papa of mama en overal met een stalen gezicht om je zogenaamd eerste ijsje vraagt…

Zeg nou zelf, het is een ijzersterke tactiek. Ik zou ’m zelf verzonnen kunnen hebben. Mijn dagrecord staat op zeven waterige ijslollies. Ik weet heus wel dat veel ijs eten niet gezond is. Vet, suiker, en er zitten vast nog tig dingen in die je beter kunt laten staan. Maar ja, het blijft onweerstaanbaar. Hier lees je over de perfecte oplossing voor ijsveelvraten zoals ik: bevroren fruitlollies die zo verantwoord zijn dat je je er geen buil aan kunt vallen. Hoeveel je er ook van eet. Ik zeg: ideaal!

Heb een mooi weekend!

Lees hier het nieuwste exemplaar van L-magazine met onder andere een interview met Rob Kamphues

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen