Eén Europees duel per voorronde in augustus, problemen voor AZ?

Print
Eén Europees duel per voorronde in augustus, problemen voor AZ?

Afbeelding: EPA

AZ, PSV en Willem II - deelnemers aan de voorrondes van de Europese toernooien - gaan één kwalificatieduel per ronde spelen in plaats van twee.

Dat is besloten door de UEFA. AZ zou al in augustus in actie komen, terwijl er officieel in Nederland pas vanaf 1 september mag worden gevoetbald. Alleen de play-offs voor de Champions League krijgen een dubbele confrontatie, de rest van de voorrondewedstrijden in zowel de Champions als Europa League niet.

Lees ook: Champions League wordt minitoernooi in augustus

AZ komt al op 25 of 26 augustus in actie in de tweede kwalificatieronde van de Champions League. Ajax zou, als het in de play-offs moet uitkomen, moeten spelen op 22/23 en 29/30 september. De Amsterdammers stromen enkel in de groepsfase in als de winnaar van de Champions League zich ook via de competitie plaatst voor de Champions League van het nieuwe seizoen. Die kans is zeer groot.

In de Europa League komt Willem II als eerste in actie. De Tilburgers spelen op 17 september in de tweede kwalificatieronde. PSV komt pas een week later in actie op 24 september. De groepsfase, waar Feyenoord instroomt, begint op 22 oktober.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu