Geen vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport door problemen in verkeerstoren

Print
Geen vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport door problemen in verkeerstoren

Eindhoven Airport. Afbeelding: Jean Pierre Reijnen/ED

Maastricht-Airport -

Op Eindhoven Airport en de Vliegbasis Eindhoven is woensdag sinds ongeveer 16.00 uur geen vliegverkeer mogelijk. De verkeerstoren heeft een probleem met de radioverbinding, waardoor de luchtverkeersleiding niet kan communiceren met piloten.

„Zo kunnen we niet garanderen dat ze veilig kunnen landen”, zegt een woordvoerster van Defensie. Technici onderzoeken waar het probleem vandaan komt en hoe ze het zo snel mogelijk kunnen herstellen. Het is nog niet duidelijk hoe lang de operatie gaat duren.

Eindhoven Airport meldt dat er woensdagavond niet meer gevlogen wordt. De vluchten naar Belgrado, Sofia en Katowice (Polen) zijn geschrapt. De passagiers krijgen een hotelovernachting aangeboden.

Een inkomend toestel uit Lublin (Polen) werd omgeleid naar Keulen. Een inkomende vlucht uit Sofia is uitgeweken naar Maastricht.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen