UEFA: KNVB heeft competitie goed afgesloten

Print
UEFA: KNVB heeft competitie goed afgesloten

Afbeelding: Getty Images

De KNVB heeft de eredivisie volgens de juiste richtlijnen afgesloten. Dat vertelde de UEFA woensdag na een vergadering van het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond.

De KNVB verdeelde de Europese tickets over Ajax (beste ticket Champions League), AZ (tweede voorronde Champions League), Feyenoord (groepsfase van de Europa League), PSV (derde voorronde van de Europa League) en Willem II (tweede voorronde van de Europa League).

Lees ook: Eén Europees duel per voorronde in augustus, problemen voor AZ?

AZ en FC Utrecht waren het daar niet mee eens. Utrecht stapte naar de UEFA omdat het de bekerfinale tegen Feyenoord nog wil spelen. AZ wilde het beste ticket voor de Champions League van Ajax overnemen. De club uit Alkmaar eindigde in punten gelijk met Ajax, met een slechter doelsaldo. De KNVB wuifde het protest van AZ al resoluut weg.

Lees ook: Champions League wordt minitoernooi in augustus

De UEFA bevestigde dat het brieven van ontevreden Nederlandse clubs heeft ontvangen. „Die zullen we vlak voor de deadline van 3 augustus nog eens bekijken”, gaf een medewerker van de UEFA de ontevreden clubs FC Utrecht en AZ weinig hoop meer.