Jaar uitstel voor initiatiefnemers Kinthotel in Pradoegebouw

Print
Jaar uitstel voor initiatiefnemers Kinthotel in Pradoegebouw

Het Pradoegebouw in Valkenburg. Afbeelding: De LImburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

Projectontwikkelaar 3W Projects krijgt van de gemeente Valkenburg een jaar extra om de financiering van het Kinthotel in het voormalige Pradoegebouw rond te krijgen.

De provincie heeft in 2017 subsidie toegezegd voor de bouw van het nieuwe designhotel, op voorwaarde dat het eind dit jaar klaar is. Lukt dat niet, dan vervalt de provinciale bijdrage.

Een van de financiers van het project is onlangs echter om persoonlijke redenen afgehaakt. Daardoor lukt het 3W niet om het hotel eind dit jaar op te leveren, zoals de bedoeling was.

Lees ook: Saillanthotels gaat Pradoegebouw exploiteren

De gemeente heeft begrip voor de situatie die is ontstaan en vraagt de provincie om de termijn waarbinnen het plan uitgevoerd moet worden met een jaar te verlengen tot eind 2021.

Het Pradoegebouw - ooit gebouwd als klooster - is op dit moment nog eigenaar van de gemeente. De onderhoudskosten van het leegstaande complex drukken zwaar op de gemeentelijke begroting.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen