Tenniscircuit half augustus hervat, Roland Garros nog week later

Print
Tenniscircuit half augustus hervat, Roland Garros nog week later

Afbeelding: AFP

Het internationale tenniscircuit wordt half augustus hervat. De ATP heeft in samenwerking met andere tennisbonden en de twee nog te spelen grandslamtoernooi een herziene kalender opgesteld voor het najaar.

Roland Garros is nu een week later en begint op 27 september. Het eerste toernooi op de aangepaste kalender is het ATP-toernooi van Washington, dat op vrijdag 14 augustus aanvangt. De week erna volgt het masterstoernooi van Cincinnati, dat wordt gespeeld op het complex van de US Open. De US Open begint op de oorspronkelijke datum, 31 augustus.

Normaliter is de US Open het laatste grandslamtoernooi van het jaar, maar Roland Garros verplaatste het toernooi naar 20 september. Tot ongenoegen van veel spelers en andere toernooien zoals de Laver Cup, dat dezelfde data voor ogen had.

Roland Garros staat nu voor 27 september tot en met 11 oktober op de kalender en wordt voorafgegaan door de masterstoernooien van Rome en Madrid. Op Roland Garros wordt in de week voorafgaand aan het toernooi ook een kwalificatietoernooi gehouden. De toernooien worden gespeeld zonder toeschouwers of met een beperkt aantal fans.

Roland Garros

De kalender is volgens de ATP onderhevig aan verandering en er zullen voortdurend afwegingen worden gemaakt met betrekking tot de gezondheid en veiligheid, het internationale reisbeleid en de goedkeuring van sportevenementen door de overheden.

Tevens wordt er gekeken of er in een later stadium meer kleinere ATP-toernooien kunnen worden toegevoegd aan de kalender. Half juli wordt bekend hoe het schema na Roland Garros eruit komt te zien.

„Het was ons doel om zoveel mogelijk toernooien te verzetten en zo veel mogelijk van het seizoen te redden”, zei Andrea Gaudenzi, voorzitter van de ATP. In augustus worden ook de toernooien op lagere niveau’s, zoals de challengertoernooien, weer opgepakt.