Valkenburg heeft stevig tekort voor fatsoenlijk onderhoud van wegen en pleinen

Print
Valkenburg heeft stevig tekort voor fatsoenlijk onderhoud van wegen en pleinen

Valkenburg komt geld tekort voor het onderhoud van wegen. Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De gemeente Valkenburg heeft te weinig geld om de wegen en pleinen fatsoenlijk te onderhouden.

Begin dit jaar is het wegennet in de gemeente opnieuw geïnspecteerd. Daaruit blijkt dat jaarlijks bijna negen ton nodig is om de wegen ‘op het gewenste niveau te krijgen en te houden’. In de begroting is daar jaarlijks echter slechts vier ton voor gereserveerd. Het betekent dat de gemeente bijna een half miljoen tekort komt.

Bij het vaststellen van de begroting voor volgend jaar kan de gemeenteraad het beschikbare bedrag verhogen. Maar de vraag is waar dat extra geld in dat geval vandaan komt. De financiële toekomst is door de coronacrisis hoogst onzeker, zegt wethouder Claudia Bisschops van financiën.

Lees ook: Financiële worsteling Limburgse gemeenten: alle ogen gericht op het Rijk

De gemeente heeft laten uitrekenen wat de extra coronamaatregelen Valkenburg uiteindelijk gaan kosten. Dat ligt eraan in hoeverre het Rijk de gemeenten tegemoetkomt. Valkenburg heeft drie scenario’s laten doorrekenen, waarbij het tekort varieert van 2,4 tot 6,3 miljoen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen