Informatieavond over zonneparken voor inwoners Beek

Print
Informatieavond over zonneparken voor inwoners Beek

Afbeelding: Foto Freddy Schinkel

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

In het gemeentehuis van Beek wordt woensdag 8 juli een informatieavond gehouden over de locaties die de gemeente heeft aangewezen als mogelijke locaties voor zonneparken.

Tussen 18.30 en 20.00 uur kunnen inwoners laten weten wat zij van de gekozen locaties vinden. Op de avond zijn ook wethouder Hub Schoenmakers (klimaat) en diverse raadsleden aanwezig om vragen te beantwoorden. Vanwege de coronamaatregelen is aanmelden voor de avond verplicht en zijn er tevens maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via info@gemeentebeek.nl o.v.v. Informatieavond zonneparken.

Lees ook: Beek wijst zeven locaties aan voor mogelijke zonneweides

De zonneweides worden aangelegd omdat Beek de intentie heeft uitgesproken over 30 jaar energieneutraal te zijn. Windmolens zijn door de aanwezigheid van het vliegveld geen optie. In totaal heeft de gemeente zeven zoekgebieden aangewezen waar de zonneweides mogelijk zouden kunnen komen. In september beslist de gemeenteraad welke van deze gebieden overblijven om verder onderzocht te worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen