Duitse bekerfinale op 4 juli in Berlijn definitief zonder publiek

Print
Duitse bekerfinale op 4 juli in Berlijn definitief zonder publiek

Afbeelding: EPA

De Duitse bekerfinale tussen Bayern München en Bayer Leverkusen, de ploeg van trainer Peter Bosz, wordt definitief op 4 juli in Berlijn achter gesloten deuren afgewerkt.

„De gevolgen van de coronapandemie laten geen ruimte voor een ander besluit, zelfs niet na een grondig onderzoek naar diverse opties”, liet de Duitse voetbalbond DFB weten.

Lees ook: Zo kan de voetbalkalender er voor de rest van 2020 uitzien

De DFB had bij het stadsbestuur van Berlijn een verzoek ingediend om per club 5000 fans toe te laten tot het stadion. Volgens de plaatselijke autoriteiten is daar echter geen wettelijke grondslag voor. Grote evenementen met meer dan 1000 mensen zijn tot 30 augustus verboden in de Duitse hoofdstad. Het stadsbestuur zag een finale met 1000 bezoekers evenmin zitten.

De verscheidende supportersclubs van beide finalisten zijn inmiddels acties gestart om de eindstrijd te verschuiven naar een datum waarop wel weer publiek welkom is bij voetbalwedstrijden in de stadions. De resterende duels in de Bundesliga worden deze maand alle achter gesloten deuren gespeeld.