Video: Uitslaande brand in appartement in hartje binnenstad Weert

Print

Video: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

In een appartement in de binnenstad van Weert heeft woensdagavond een brand gewoed.

De brandweer werd kort voor middernacht gealarmeerd over de brand in het Prinsenstraatje, in een woning op de derde verdieping. Omstreeks 00.30 uur was de brand onder controle.

Omdat er sprake is van dichte bebouwing, en daardoor gevaar bestond voor overslaand vuur naar de omliggende woningen, werd groot opgeschaald door de hulpdiensten, aldus een woordvoerder van de brandweer. Ook werd uit voorzorg het appartementencomplex ontruimd.

Schade

De brand bleef door toedoen van de brandweer beperkt tot het appartement waar de brand is ontstaan. Wel hebben aangrenzende appartementen water- en rookschade opgelopen.

De bewoners van het appartement waar de brand gewoed heeft, zijn niet gewond geraakt en konden de woning op eigen kracht verlaten. Wel moesten ze de nacht ergens anders doorbrengen, omdat het vuur flinke schade heeft aangericht in het huis. De bewoners van de overige appartementen konden na metingen door de brandweer weer veilig terug naar hun woning.

Vermoedelijk heeft de barbecue op het terras de brand veroorzaakt. Het team brandonderzoek van de brandweer gaat hier nog onderzoek naar doen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen