Amsterdam

Vakantieparken Roompot komen in handen Amerikaanse investeerder

Print
Vakantieparken Roompot komen in handen Amerikaanse investeerder

Afbeelding: ANP

De uitbater van vakantieparken Roompot komt in handen van de Amerikaanse investeerder KKR.

Dat bedrijf koopt het van oorsprong Zeeuwse bedrijf van de Franse eigenaar PAI Partners. Welk bedrag daarmee is gemoeid, maakt de firma niet bekend.

Roompot werd in 1965 opgericht in Zeeland. Het bedrijf bezit 33 vakantieparken in Nederland, Duitsland en België die direct worden uitgebaat. Daarnaast werkt Roompot samen met nog eens honderd andere vakantieparken waarvoor het onder andere de verhuur verzorgt.

In Limburg heeft Roompot parken in onder meer Arcen, Well, Weert, Schin op Geul en Belfeld.

Naar eigen zeggen is het 2100 medewerkers tellende bedrijf de op één na grootste uitbater van vakantieparken in Europa.

Onder de hoede van PAI wist Roompot de omzet en het bedrijfsresultaat met dubbelcijferige percentages op te voeren. Jaarlijks worden volgens Roompot zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in vakantiehuisjes van het bedrijf, wat voor een omzet van bijna 400 miljoen euro zorgt.

De verkoop van Roompot hing al langer in de lucht. Afgelopen najaar meldde Het Financieele Dagblad dat het bedrijf voor 1 miljard euro in de etalage stond.

KKR roerde zich de afgelopen jaren al meer op de Nederlandse overnamemarkt. De investeringsmaatschappij kocht vorig jaar het softwarebedrijf Exact. In 2017 ging Unilever akkoord met de verkoop van zijn margarinetak aan KKR voor ruim 6,8 miljard euro.