Akkoord over nieuwbouw scholen in Maastricht-West

Print
Akkoord over nieuwbouw scholen in Maastricht-West

De ondertekenaars van de intentieverklaring over de scholen in Maastricht-West. Afbeelding: Laurens Bouvrie

Maastricht / Itteren -

De John F. Kennedyschool en de Emile Weslyschool krijgen samen nieuwbouw op de plek van de eerstgenoemde school. Daar komen ook Pinokkio en de zorgpartners Radar en Xonar.

Aanvankelijk zou de John F. Kennedyschool opgeknapt worden, maar in november bleek de gemeente aan te sturen op nieuwbouw, samen met de Emile Weslyschool. Die opzet is nu veel dichterbij gekomen, want MosaLira, Suringar, Pinokkio, Radar, Xonar en de gemeente Maastricht hebben een intentieverklaring getekend.

Lees ook: Maastricht trekt 45 miljoen uit voor renovatie en nieuwbouw basisscholen, zeven scholen op termijn dicht

2D-campus

De kleine Emile Weslyschool telt ruim 50 leerlingen, en is protestants-christelijk. De katholieke John F. Kennedyschool is veel groter (500 leerlingen). Pinokkio verzorgt buitenschoolse- en peuteropvang. De nieuwbouw staat bekend als de 2D-campus, wat verwijst naar de twee geloofsrichtingen (denominaties). Leerlingen van Emile Wesly moeten straks 500 meter verderop naar school.

De PvdA vroeg zich eind vorig jaar af of de twee scholen niet beter konden fuseren. De gemeente vindt echter dat bij een fusie de andere protestants-christelijke school (Suringar, in Maastricht-Oost) helemaal alleen komt te staan.

Onderzoek

De komende maanden gaat het bureau Architecten aan de Maas onderzoeken hoe het onderwijs, de opvang en zorg het best een plek krijgen in de nieuwbouw. Die omvat ook de huidige gebouwen van Radar en Pinokkio. Alle betrokkenen bij de nieuwbouw moeten zich in het plan kunnen vinden. In de loop van 2021 zet het architectenbureau de eerste contouren van de nieuwbouw op papier.

Lees ook: Fundamentele veranderingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat Maastrichts onderwijs weer ‘blij maakt’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen