Handbalvrouwen op EK tegen Hongarije, Servië en Kroatië

Print
Handbalvrouwen op EK tegen Hongarije, Servië en Kroatië

Afbeelding: ANP

De Nederlands handbalvrouwen zijn op het Europees kampioenschap in Noorwegen en Denemarken ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. Ze spelen de poulewedstrijden in het Noorse Trondheim.

Dat is het resultaat van de loting in Wenen. Het EK wordt gehouden van 3 tot en met 20 december in Herning en Frederikshavn in Denemarken en Trondheim, Stavanger en Oslo in Noorwegen.

De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Als Oranje doorgaat naar de hoofdronde speelt het in Stavanger. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend in Oslo.

Twee jaar geleden veroverde Nederland de bronzen medaille op het EK in Frankrijk en vier jaar geleden pakte het team zilver in Zweden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen