Veiligheidsregio kreeg 25 meldingen over wateroverlast in Midden-Limburg door hevige regen

Print
Veiligheidsregio kreeg 25 meldingen over wateroverlast in Midden-Limburg door hevige regen

Archieffoto ter illustratie. Afbeelding: Johannes Timmermans

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Er zijn woensdagavond 25 meldingen binnengekomen bij de veiligheidsregio over wateroverlast in Midden-Limburg als gevolg van de hevige regenval. In zes gevallen is de brandweer daadwerkelijk uitgerukt.

De meldingen kwamen voornamelijk uit de gemeente Roermond, Leudal, Nederweert en Echt-Susteren, en gingen in de meeste gevallen over ondergelopen straten en kelders, aldus een woordvoerster van de veiligheidsregio.

Zo werd de brandweer in Grathem ingeschakeld om een kelder van een huis leeg te pompen. En in Ospel waren putdeksels in de weg losgeslagen, waardoor de straat afgezet moest worden.

Pompen

De brandweer wordt meestal wel opgeroepen als er een melding is binnengekomen, legt de woordvoerster uit, maar kan de wateroverlast lang niet altijd verhelpen. Het water moet dertig centimeter hoog staan, willen de pompen van de brandweer kunnen functioneren.

Vaak moet een wegbeheerder van de gemeente worden ingeschakeld, of is het simpelweg wachten tot het water is weggespoeld in het riool.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen