Venray gaat inwoners helpen te besparen op de energierekening

Print
Venray gaat inwoners helpen te besparen op de energierekening

Venray start campagne voor energiebesparing Afbeelding: Peter Schols

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Venray gaat inwoners helpen bij het besparen op de energierekening. Onder de noemer „Venray Bespaart’ start de gemeente vanaf zaterdag een campagne.

Samen met twee bouwmarkten Gamma en Praxis start de gemeente een actie met waardebonnen. Bewoners die bij de bouwmarkten energiebesparende artikelen kopen, zoals isolatiemateriaal, radiatorfolie of ledlampen, krijgen cadeaubonnen uitgereikt. Venray stelt 30.000,- beschikbaar voor de bonnen.

De gemeente is nog op zoek naar 25 inwoners die het leuk vinden om thuis een EnergyParty te houden over energiebesparing. Het is dan de bedoeling dat ze in groepjes van ongeveer acht mensen gaan kijken naar het energieverbruik en bespaarmogelijkheden. Een getrainde gespreksleider begeleidt de avond en iedereen gaat met een concreet en persoonlijk plan naar huis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen