Huisvesting MOVARE-bureau in voormalige basisschool Kakertshöfke

Print
Huisvesting MOVARE-bureau in voormalige basisschool Kakertshöfke

Recentelijk hebben wethouder Freed Janssen (rechts) namens de gemeente en voorzitter van het college van bestuur Ryszard Kruszel namens MOVARE een realisatieovereenkomst getekend, gericht op verbouwing van het Kakertshöfke tot kantoorruimte voor MOVARE. Afbeelding: Gemeente Landgraaf

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Kerkrade / Eygelshoven -

De voormalige basisschool Kakertshöfke in de buurt de Kakert in Schaesberg krijgt een nieuwe bestemming. Medio 2021 zal het MOVARE-bureau er onderdak krijgen.

Het bureau van de onderwijsstichting is momenteel gehuisvest in Abdij Rolduc in Kerkrade. Onderwijsstichting MOVARE was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe locatie voor het MOVARE-bureau. Na verbouwing is er plek voor circa 40 medewerkers.

De onderwijsstichting bestuurt en verbindt 46 scholen in een 8-tal gemeenten, waaronder Landgraaf. In totaal biedt MOVARE plek aan 11.503 leerlingen en 1.079 medewerkers. Voor het kunnen huisvesten van het bureau in Kakertshöfke is een interne verbouwing noodzakelijk. De gemeente Landgraaf neemt als eigenaar van het pand de kosten, € 1.850.000 euro, voor haar rekening. MOVARE zal het pand vervolgens huren van de gemeente.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen