Bisschop zegent in Weert het verplaatst Heilig Hartbeeld

Print
Bisschop zegent in Weert het verplaatst Heilig Hartbeeld

Bisschop Harrie Smeets naast het Heilig Hartbeeld in de kloostertuin van de Weerter Birgittinessen. Rechts staat voorzitter Peter Korten van heemkundevereniging De Aldenborgh. Afbeelding: De Limburger

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Daags voor het hoogfeest van het Heilig Hart is in Weert het beeld gezegend dat door verbouwingen van ziekenhuis en Sint Martinus dreigde te verdwijnen.

Bisschop zegent in Weert het verplaatst Heilig Hartbeeld
De Birgittinessen met bisschop Harrie Smeets bij het ‘nieuwe’ beeld in de kloostertuin. Foto: De Limburger

Het beeld dat minstens 600 kilo weegt, is door Natuursteen Limburg gerestaureerd en naar de kloostertuin van de Birgittinessen aan de Maasstraat verhuisd. Daar heeft bisschop Harrie Smeets het Heilig Hartbeeld donderdagmiddag ingezegend. „Heel wat mensen hebben al zeker vijftig jaar vanuit ziekenhuis, mortuarium of zorgcentrum Martinus uitzicht gehad op het beeld”, vertelt Peter Pruijmboom die twee maanden geleden actie ondernam toen het beeld dreigde te verdwijnen. Dankzij de inspanning van stichting De Aldenborgh heeft het opgeknapte beeld nu een nieuwe plek gekregen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen