Bloemenbon voor bewoners volledig opgeknapte Stationsstraat

Print
Bloemenbon voor bewoners volledig opgeknapte Stationsstraat

Wethouder Danny Hendrix (rechts) toezichthouder Huub Beurskens (links) overhandigen een bewoner een bedankje namens gemeente en aannemer. Afbeelding: Gemeente Stein

Elsloo -

De werkzaamheden aan de Stationsstraat in Elsloo zijn afgerond. Om dat te vieren kregen alle aanwonenden een bloemenbon.

Wethouder Danny Hendrix van de gemeente Stein en Huub Beurskens van aannemer Van Boekel gingen van deur tot deur om de bewoners van de Stationsstraat te verrassen met het presentje. Het was het alternatief voor een straatfeest, maar door corona was dat uitgesloten. Omdat een bedankje toch op zijn plaats was, kreeg iedereen een bloemenbon.

Suggesties

„We zijn erg blij met het eindresultaat en op de manier waarop dit tot stand is gekomen. Dit is mede bereikt door de constructieve en positieve bijdrage van de omwonenden van de Stationsstraat”, zegt wethouder Danny Hendrix. „Tijdens de voorbereidingen hebben we veel suggesties en verbetervoorstellen gekregen. Die hebben bijgedragen aan dit mooie resultaat.”

Parkeren

Het project ging vorig jaar september van start en in vijf fases - die bij elkaar acht maanden duurden - is de hele straat aangepakt, zowel boven- als ondergronds. Door de nieuwe inrichting parkeren automobilisten niet langer op de rijbaan, maar in aparte vakken. Verder zijn er 28 bomen geplant, is de riolering vervangen en is er een infiltratieriool aangelegd waar het water van de straat en van de daken naartoe gaat. Het water wordt in de bodem geïnfiltreerd om verdroging tegen te gaan.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen