Verberne en Zoetmulder weg bij Roda JC

Maurice Verberne was afgelopen seizoen tijdelijk hoofdcoach bij Roda JC. © De Limburger/Bas Quaedvlieg

Maurice Verberne en Robert-Jan Zoetmulder vertrekken bij Roda JC. De assistent-coach en keeperstrainer krijgen geen nieuw contract in Kerkrade.

Jimmy Leenders

Voor Verberne (49) komt er daarmee na één seizoen alweer een einde aan zijn periode bij Roda. Zoetmulder (47) was sinds de zomer van 2014 aan de club verbonden.

Bezinning

De twee trainers moeten nu allebei op zoek naar een nieuwe werkgever. Verberne kwam vorige zomer naar Roda JC in navolging van hoofdcoach Jean-Paul de Jong. Toen die gedurende het seizoen werd weggestuurd nam de Brabander tijdelijk het roer over. Uiteindelijk stond Verberne als interim vijf wedstrijden langs de lijn. „Het is een beetje een tegenvaller”, reageert de oud-prof, die komend seizoen aan de opleiding tot hoofdcoach begint. Voor die cursus deed hij bij Roda meer dan genoeg nuttige ervaring op. Zo maakte hij onder meer van dichtbij het circus rond pseudo-investeerder De la Vega mee en werd hij dus onverwacht tot tijdelijk hoofdcoach gebombardeerd. „Het is nu een mooi moment van bezinning, om alles nog even de revue te laten passeren. Ik ben trots dat ik hier heb mogen werken. Ondanks alle perikelen blijft het een bijzondere club.”

Boekjes vullen

Ook Robert-Jan Zoetmulder kreeg van technisch directeur Jeffrey van As te horen dat zijn contract niet wordt verlengd. „Geen leuk gesprek, maar het is allemaal heel netjes gegaan, dat moet ik wel zeggen.” De zes seizoenen die hij in Kerkrade werkzaam was, behoren tot de meest turbulente tijd uit de Roda-clubhistorie. Lachend: „Daar kun je wel wat boekjes mee vullen.” Het absolute hoogtepunt beleefde hij in 2015, toen hij de club samen met Rick Plum en Regillio Vrede via de play-offs naar de eredivisie loodste. Het laatste jaar ging het sportief hard bergafwaarts en stond de club in brand. „Da’s wel minder. Je sluit niet lekker af.” Zoetmulder, die ook keeperstrainer is van Oranje onder 19, koestert desalniettemin geen wrok. „Roda moet heel hard vooruit. Dat willen ze met nieuwe mensen doen. Dat begrijp ik ook wel weer.”

© Archief De Limburger/Ermindo Armino

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal