Video: Man pleegt hevig verzet bij arrestatie

Print

Verzet man bij aanhouding - 18-6. Video: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Een man heeft donderdagmiddag hevig verzet gepleegd bij zijn arrestatie in Weert. Meerdere agenten moesten eraan te pas komen om hem tot bedaren te brengen.

De politie verrichtte de aanhouding rond kwart voor vier op de Sint Mathiasstraat, meldt de lokale site WeertdeGekste. De arrestatie trok veel bekijks van voorbijgangers.

Agenten waren in gesprek met iemand toen plotseling een man de aandacht naar zich toe trok door naar de agenten te schreeuwen. Op het moment dat de politie hem aandacht wilde geven, rende hij weg. Agenten zetten de achtervolging in. Ze zagen dat de man een garage aan de Sint Mathiasstraat binnen rende. Daar sloeg vervolgens de vlam in de pan.

Er ontstond een woordenwisseling waarna agenten besloten de man aan te houden vanwege belediging. De man verzette zich hevig bij de aanhouding en begon hard te schreeuwen. Meerdere eenheden werden ter assistentie opgeroepen. Agenten konden de man uiteindelijk overmeesteren. Hij kreeg een spuugzak over zijn hoofd en is overgebracht naar het cellencomplex in Roermond.

Video: Man pleegt hevig verzet bij arrestatie
Meerdere agenten waren nodig om de man tot bedaren te brengen. Foto: WeertdeGekste

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen