Waarschuwing voor onweersbuien in Noord-Limburg

Print
Waarschuwing voor onweersbuien in Noord-Limburg

Afbeelding: Getty Images

Noord-Limburg moet donderdagavond rekening houden met onweersbuien. Het KNMI heeft code geel voor de noordelijke helft van onze provincie afgegeven. Plaatselijk kan in korte tijd veel neerslag vallen.

Rijkswaterstaat en brandweer in Noord-Limburg hebben de waarschuwing inmiddels overgenomen. Weggebruikers krijgen het advies om extra alert te zijn en de rijstijl aan te passen als dit nodig is.

Flinke regenval

De onweersbuien die woensdagavond over Limburg trokken, zorgden op verschillende plekken voor overlast. De meeste meldingen kwamen uit het Heuvelland, maar ook in Midden-Limburg was er sprake van overlast door de flinke regenval. Er werden actiecentra ingericht om de meldkamer te ontlasten.

Er werd melding gemaakt van stormschade in Brunssum, Klimmen en Nederweert. Ook kwamen er verschillende meldingen van wateroverlast uit onder meer Berg en Terblijt, Bocholtz, Einighausen, Geleen, Grathem, Kelpen-Oler, Leudal, Maastricht, Mechelen, Roermond, Schin op Geul, Simpelveld, Wittem en Valkenburg. Het gaat vooral om ondergelopen kelders en straten die blank staan. Bij autofabriek Nedcar in Born was er ook sprake van wateroverlast.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Maastricht 18 juni 2020 Repetitie Midzomernachtsdroom Muziekgieterij De repetitie vanuit de Muziekgieterij van Midzomernachtsdroom een voorstelling die online gestreamd wordt op vrijdag en waar vier grote Limburgse cultuurinstellingen aan meewerken Toneelgroep Maastricht Opera Zuid philharmonie en Muziekgieterij Foto: Harry HeutsDe repetitie van Midzomernachtsdroom in de Muziekgieterij in Maastricht.