Auto maakt net zoveel herrie als opstijgend vliegtuig: politie grijpt in

Print
Auto maakt net zoveel herrie als opstijgend vliegtuig: politie grijpt in

Ford Mustang. Afbeelding: Ford

De Duitse politie heeft de 21-jarige eigenaar van een Ford Mustang bekeurd omdat zijn auto bij stationaire toerentallen net zoveel lawaai maakte als een rockconcert of een opstijgend vliegtuig.

De automobilist uit Beieren wist volgens Autobild recordbrekende geluidswaarden te ontlokken aan zijn Ford Mustang. Toen de agenten een decibelmeter bij de uitlaat hielden, ontdekten ze dat de Amerikaanse auto een waarde aangaf van 112 decibel - en dat zonder gas te geven.

De agenten kwamen af op een aantal nachtelijke meldingen van geluidsoverlast in de Duitse plaats Amberg. Na een korte zoektocht werd de boosdoener gevonden. Het ging om een Mustang van de huidige generatie met een vijf liter metende achtcilinder motor, die flink was opgevoerd.

De bestuurder en eigenaar van de auto - een 21-jarige Amerikaan - had niet alleen het interieur, de motor en de buitenkleur van de zwarte Mustang aangepast naar zijn eigen smaak. Bij nadere inspectie ontdekten de agenten dat de man ook simpelweg de einddempers van zijn auto had afgezaagd. Hoeveel boete de man heeft gekregen, is niet bekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen