Profcriterium Daags na de Tour slaat alsnog jaar over

Print
Profcriterium Daags na de Tour slaat alsnog jaar over

2019: Sfeerbeeld van het peloton in actie tijdens het criterium Daags na de Tour. Afbeelding: ANP

Het wielercriterium van Boxmeer, Daags na de Tour genoemd, gaat niet door.

Het criterium zou aanvankelijk, mits het geoorloofd was, ook dit jaar, een dag na afloop van de Ronde van Frankrijk in september worden verreden. De organisatie meldt echter dat het „na veel wikken en wegen” de editie alsnog van de agenda is gehaald.

„Het was een zware beslissing die ik met pijn in het hart moest nemen, maar het kon niet anders”, zegt rondevoorzitter Pierre Hermans. „Het gezondheidsaspect was het belangrijkste discussiepunt. Nu het besluit er ligt is er in elk geval voor iedereen duidelijkheid. We kunnen ons nu richten op maandag 26 juli volgend jaar, de nieuwe datum van de 46ste Daags na de Tour.”

Volgens de organisatie is jet voor het eerst na 45 jaar dat het profcriterium in Boxmeer niet doorgaat. Burgemeester Van Soest zegt volledig achter het besluit van het rondebestuur te staan. „Met het oog op de ronde is de 1,5 metermaatregel een groot probleem”, zei hij.

De andere wielerwedstrijden die traditioneel na afloop van de Tour de France plaatsvinden in Nederland hadden eerder al laten weten dat de editie van 2020 niet doorging.