Na stortbuien zomers weer op komst, hittegolf wordt niet uitgesloten

Print
Na stortbuien zomers weer op komst, hittegolf wordt niet uitgesloten

Afbeelding: Getty Images

Het was doorbijten de afgelopen dagen in bepaalde delen van Nederland. Ook in onze provincie kampte inwoners met wateroverlast, overstroomde riolen en ondergelopen kelders. De komende week is er tijd om bij te komen en op te drogen. Het wordt namelijk een stuk warmer.

Aankomend weekend lijken de buien wat minder heftig uit te pakken dan die van de afgelopen dagen, toen er in de omgeving van Helmond zelfs een bui viel die meer dan 80 millimeter water bracht. Maar dat betekent niet dat het de komende dagen ook weer zo slecht wordt. ,,We krijgen komend weekend gewoon prachtig weer om erop uit te trekken”, melden de meteorologen van Weerplaza.

Weerman Raymond Klaassen vertelt dat we vrijdag temperaturen kunnen verwachten tussen de 19 en 22 graden. Zaterdag en zondag verandert er niet zo veel qua weerbeeld. ,,Maar vanaf maandag slaat dat weerbeeld om. De neerslag gaat verdwijnen en we krijgen flinke zonnige perioden. Ook de wind draait naar het oosten wat betekent dat we flink warmere temperaturen kunnen verwachten.”

Klaassen laat weten dat het dinsdag in het midden van het land al 28 graden kan worden. ,,Ook woensdag is dat het geval. In het zuiden van het land zou het wel eens 30 graden kunnen worden op woensdag of donderdag.” Daarbij wil Klaassen niet uitsluiten dat we aan het eind van volgende week wel eens te maken kunnen krijgen met een hittegolf.