Elle Hollis zou Pinkpop openen: volgend jaar wordt nóg beter

Print
Elle Hollis zou Pinkpop openen: volgend jaar wordt nóg beter

Afbeelding: YouTube

Brunssum -

Het moest een goede festivalzomer worden voor Elle Hollis, als opener van Pinkpop, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Daardoor liep de zangeres haar plekje op het podium mis. „Het is allemaal vreselijk, maar het wordt volgend jaar nóg beter”, vertelt ze aan BuzzE.

Hollis won in 2019 de talentenjacht Nu of Nooit. De winnaar daarvan mag ieder jaar het festival Pinkpop openen. Ze was volop bezig met de voorbereidingen, ook voor kleinere festivals. „We hebben er toch profijt van gehad, denk ik”, zegt de Brunssumse. „Ik heb nu veel tijd gehad om muziek te maken en mijn show nog beter te maken.”

Lees ook: Elle Hollis ziet Pinkpop als tussenstop op weg naar succes

Gelukkig maar, want Hollis is alsnog gevraagd om volgend jaar Pinkpop te openen. Tot die tijd kunnen fans genieten van haar nieuwe videoclip, die op een leeg terrein van het festival is opgenomen. „We bedachten het idee voor de video samen, omdat het festival zo speciaal voor ons is. Eerder stonden we er al met een akoestische set, maar dit zou nog groter worden. We kunnen niet wachten op volgend jaar.”

Creatief

In de tussentijd maakt Hollis veel muziek en geniet ze van de creatieve oplossingen die er komen. „Het is natuurlijk heel jammer, maar het is ook leuk om te zien dat er door corona creatieve ideeën worden bedacht. We hopen binnenkort op z’n minst weer voor een klein groepje mensen te spelen.”

Elle Hollis maakt al jaren popmuziek en staat onder contract bij één van de grootste publishing companies, Warner/Chappell. Daardoor speelde ze al in onder andere Stockholm, New York en Los Angeles. In 2019 ging ze er met de winst van de talentenjacht Nu of Nooit vandoor.