Centrum Geleen landelijk studie-object voor ontwerpers

Print
Centrum Geleen landelijk studie-object voor ontwerpers

De Markt in Geleen. Afbeelding: archief De Limburger

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Architecten en andere ontwerpers uit heel Nederland buigen zich de komende maanden over de binnenstad van Geleen. Het centrum van de Waereldsjtad vormt de eerste onderzoekslocatie in het kader van de nationale ontwerpwedstrijd met als thema ‘De woonwijk als noviteit’.

De ontwerpers worden uitgedaagd creatieve ideeën te ontwikkelen voor het Geleense stadshart, waarbij de nadruk ligt op de toekomstige woon- en leefomgeving. Het project bestaat uit twee fasen, waarvan de eerste deze maand al van start gaat. De deelnemers – hun exacte aantal is nog onbekend – gaan eerst uitgebreid op pad in de binnenstad om zich een goed beeld te kunnen vormen. Ook krijgen ze begin juli een rondleiding.

Verbetering

Na de zomer lanceren ze hun ruwe plannen. Een selectiecommissie kiest daarna twee van die ideeën voor nadere uitwerking. Uiteindelijk moeten er begin volgend jaar twee concrete voorstellen voor een ‘duurzame verbetering van de woon- en leefkwaliteit’ in de Geleense binnenstad op tafel liggen. Bedoeling is dat pandeigenaren en vastgoedontwikkelaars vervolgens met de plannen aan de slag gaan. Het stadsbestuur zegt te hopen op ‘vrijmoedige en optimistische ideeën met een realistische blik op Geleen’ .

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen