Acteur die Bilbo Baggins speelde in Lord of the Rings overleden

Print
Acteur die Bilbo Baggins speelde in Lord of the Rings overleden

Afbeelding: Nieuwsblad/Isopix

De Britse acteur Ian Holm is vrijdag op 88-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend vanwege zijn rol als Bilbo Baggins in de Lord of the Rings-trilogie. Holm speelde ook onder meer in Alien en Chariots of Fire.

„Het is met grote droefenis dat we aankondigen dat acteur Ian Holm vanmorgen is overleden op 88-jarige leeftijd”, zegt zijn manager tegen The Guardian. „Hij overleed vredevol in het ziekenhuis, met zijn geliefden om hem heen.” Het overlijden was het gevolg van de ziekte van Parkinson, waar Holm al geruime tijd aan leed. „Hij was charmant, lief en ongelooflijk getalenteerd. We gaan hem missen.”

Ian Holm kreeg tijdens zijn loopbaan als acteur meerdere gegeerde filmprijzen. Zijn rollen in King Lear, Chariots of Fire, Alien, The Hobbit en Lord of the Rings worden gezien als enkele van zijn beste acteerprestaties. Zijn laatste rol speelde hij in 2014, toen hij de oude Bilbo Baggins speelde in The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Holm trouwde vier keer en heeft bij drie van die vrouwen in totaal vijf kinderen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen