Bart Frijns benoemd tot hoogleraar Finance

Print
Bart Frijns benoemd tot hoogleraar Finance

Bart Frijns benoemd tot hoogleraar Finance. Afbeelding: Open Universiteit

Heerlen / Hoensbroek -

De Open Universiteit in Heerlen heeft prof. dr. Bart Frijns benoemd tot hoogleraar Finance bij de faculteit Managementwetenschappen.

Als leerstoelhouder Finance zal Bart Frijns niet alleen onderzoek doen op het brede vakgebied Finance binnen de eigen faculteit, maar ook bijdragen aan multidisciplinair onderzoek in samenwerking met de andere faculteiten. Daarnaast zal Frijns bijdragen aan het onderzoek in het kader van het onderzoeksprogramma Learning and Innovation in Resilient Societies waarbij met name onderzoek op het gebied van (financiële) innovatie en resilience de aandacht zal krijgen. Op het gebied van onderwijs zal de focus liggen op de ontwikkeling van korte cursussen voor specifieke doelgroepen.

Frijns is in 2004 gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht. Sinds dat jaar is hij verbonden aan de Auckland University of Technology (Nieuw Zeeland), waar hij in 2012 hoogleraar Finance werd en leiding gaf aan het Auckland Centre for Financial Research. Hij is mede-oprichter en -editor van het open access tijdschrift Applied Finance Letters en lid van de redactieraad van de Journal of Futures Markets (Wiley) en the Global Finance Journal (Elsevier). Zijn onderzoek heeft een brede focus, van corporate finance tot asset pricing en investeren, en is empirisch en toegepast van aard.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen