Mark Diemers gepresenteerd bij Feyenoord

Print
Mark Diemers gepresenteerd bij Feyenoord

Afbeelding: Pro Shots

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Mark Diemers is definitief ingelijfd door Feyenoord. De 26-jarige middenvelder heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract.

Naar verluidt is er een bedrag van zo’n 1,2 miljoen euro met de transfer gemoeid.

Soap

Met de presentatie van Diemers bij Feyenoord komt er een einde aan een opmerkelijke transfersoap. De Fries, die na twee seizoenen bij Fortuna Sittard wilde vertrekken, zou aanvankelijk naar FC Groningen gaan. Die club onderhandelde langdurig over de transfersom en leek ook een akkoord met Diemers zelf te hebben. Toen ook Feyenoord zich in de strijd meldde, besloot de middenvelder eieren voor zijn geld te kiezen.

Belangrijke kracht

Mark Diemers kwam in de zomer van 2018 transfervrij naar Fortuna, dat toen net gepromoveerd was. In de jaren ervoor speelde hij voor De Graafschap, FC Utrecht en Cambuur Leeuwarden. In zijn twee jaar in Zuid-Limburg groeide Diemers uit tot een belangrijke kracht, die er mede voor zorgde dat Fortuna zich twee seizoenen op rij wist te handhaven op het hoogste niveau. Hoewel hij in Sittard zeer werd gewaardeerd, maakte Diemers er nooit een geheim van dat hij Fortuna als een tussenstation zag.