Burgemeester Delissen: Peel en Maas kan stempel ‘coronahaard’ van zich afschudden

Print
Burgemeester Delissen: Peel en Maas kan stempel ‘coronahaard’ van zich afschudden

Burgemeester Wilma Delissen speldt een onderscheiding op bij de onlangs overleden pastoor van Kessel Louis Verhaag. Afbeelding: Archief De Limburger | Lé Giesen

Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik -

Peel en Maas heeft het coronavirus ‘redelijk onder controle’. Dat schrijft burgemeester Wilma Delissen in een bericht op Facebook. Peel en Maas was lange tijd relatief een van de zwaarst getroffen gemeenten in Nederland.

Volgens Delissen kan Peel en Maas daarmee eindelijk het stempel van ‘coronahaard’ van zich afschudden. „Echt goed nieuws dus”, jubelt ze. Ze blikt terug op een zeer nare periode voor haar gemeente. „Wat zijn er veel inwoners ons ontvallen, ziek geweest en verplicht in quarantaine geweest. Bovendien zijn er nog steeds mensen ziek en ervaren velen nog dagelijks de naweeën van dit rotvirus.” Vooral het kerkdorp Kessel werd hard getroffen door het coronavirus.

‘Gezonde verstand’

Hoewel het dus in Peel en Maas de goede kant uitgaat, roept Delissen inwoners op alert te blijven. „Ik hoop dan ook dat we ons gezonde verstand blijven gebruiken en bewuste keuzes maken, binnen de ruimte die ons wordt geboden. Want we moeten voorzichtig blijven om een tweede golf te voorkomen.”

Lees ook:Pastoor Louis Verhaag: Een echte missionaris, bijna kwart eeuw in Kessel en Kessel-Eik

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen