PSV trekt gerenommeerde assistent-coach uit Duitsland aan

Roger Schmidt doceert eind 2016 bij Bayer Leverkusen. Lars Kornetka (midden, aan zijn rechterhand) kijkt toe. © AFP

PSV is erin geslaagd om overeenstemming te bereiken met nog een trainer uit Duitsland, die de nieuwe hoofdcoach Roger Schmidt zal gaan assisteren. De 42-jarige Lars Kornetka versterkt de technische staf voor komend seizoen.

Rik Elfrink

Hij geldt in zijn thuisland onder meer als een vooraanstaand video-analist en werkte voor bekende namen als Schmidt, Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick, Pep Guardiola en Erik ten Hag (beiden bij Bayern München) en Huub Stevens.

Met de benoeming van Kornetka krijgt de technische staf van de Eindhovense club een duidelijk Duits-Nederlands profiel. Eerder werd al duidelijk dat André Ooijer (45) daar deel van uit gaat maken en dat Raimond van der Gouw (57) de nieuwe keeperstrainer wordt. Ook Boudewijn Zenden zegt in principe ‘ja’ tegen een aanbieding van PSV om in de staf te blijven. De Duitser Jörn Wolf (44) maakt als persoonlijk assistent van Schmidt ook deel uit van de staf en Bas Roorda (47) zal fungeren als team-manager, een rol die voorheen Mart van den Heuvel bekleedde. De clubicoon zal ook nog bij PSV betrokken blijven en spelers persoonlijk begeleiden, zo is eerder gemeld.

Kornetka werkte tussen 2014 en 2017 bij Bayer Leverkusen al als assistent samen met Schmidt. Daarna was hij actief bij Red Bull Leizpig. Voorheen diende hij onder meer Bayern München, TSG Hoffenheim en Schalke 04, waar hij onder Stevens als video-analist heeft gewerkt.

© BSR Agency

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal