Gulpen-Wittem alsnog achter plan voor extra ruiterpaden

Print
Gulpen-Wittem alsnog achter plan voor extra ruiterpaden

Een ruiter te paard begeleidt een koets in het Heuvelland. Afbeelding: Johannes Timmermans

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

Gulpen-Wittem sluit zich alsnog aan bij het Limburgs Paardensportplan. Daarmee zegt de gemeente in feite toe dat zij gaat kijken of er extra ruiterpaden aangelegd kunnen worden in het buitengebied.

In februari strandde een motie van die strekking van CDA en Fractie Franssen nog: er was toen geen meerderheid voor in de raad. Maar later heeft Balans-raadslid Ruud van Breemen zich uitgesproken vóór meer paardensport in het Heuvelland. Reden voor CDA-fractievoorzitter Marieke Nass om de motie opnieuw in te dienen, ook nu weer samen met Fractie Franssen.

De tweede poging van de oppositie had meer succes. Van Breemen schaarde zich inderdaad achter de motie: „De paardensport biedt ook nieuwe kansen voor leegstaande agrarische panden.” De andere twee raadsleden van Balans stemden tegen, maar met de steun van Van Breemen was er nu wel een meerderheid voor het voorstel; de motie werd met 8 tegen 7 stemmen aangenomen.

De stichting Paardensportplan Limburg wil in de provincie een net van ruiterpaden creëren, waarbij die routes waar mogelijk op elkaar aansluiten. De provincie en diverse gemeenten hebben het plan inmiddels omarmd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen