NK mountainbike dit jaar alsnog in Sittard

Print
NK mountainbike dit jaar alsnog in Sittard

Milan Vader werd vorig jaar Nederlands kampioen in Sittard. Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Nederlandse kampioenschappen mountainbike worden in 2020 en 2021 in Sittard verreden. Watersley is net als in 2019 het decor van de nationale titelstrijd, meldt wielerunie KNWU. Dat gebeurt in het weekend van 26 en 27 september.

Vorig jaar reden onder anderen Milan Vader (elite-mannen), Anne Tauber (elite-vrouwen) en Ceylin del Carmen Alvarado (beloften-vrouwen) op dezelfde locatie al naar de Nederlandse titel.

Het NK mountainbike was aanvankelijk aan Spaarnwoude gegund, maar deze organisator was genoodzaakt het evenement terug te geven aan de KNWU toen de coronacrisis het evenement op de geplande data (6-7 juni) onmogelijk maakte en er geen nieuwe datum gevonden werd. Sittard, dat al het NK in 2021 zou organiseren, was bereid de nationale titelstrijd ook dit jaar te faciliteren.

„We zijn blij om, na het succes van 2019, op de valreep ook dit jaar het Nederlands kampioenschap te kunnen organiseren, om op deze manier toch een topafsluiting van het mountainbikeseizoen te kunnen bieden”, zegt de organisatie.