Tweelingbroers Wintjens verrassen met comeback bij Keer

Print
Tweelingbroers Wintjens verrassen met comeback bij Keer

Danny (links) en Erik Wintjens. Afbeelding: Willy Wingen

Maastricht / Itteren -

‘Eigenlijk is dit het moment om nog iets te gaan doen’, dacht Danny Wintjens (36) in de wintermaanden. ‘Hoe leuk zou het niet zijn om dat samen met mijn broer Erik te doen en ook nog eens bij Keer, de club waar het allemaal begon.’

De cirkel is nu dus rond. Daar waar Danny Wintjens begon, wil hij ook eindigen. De oud-keeper van onder meer MVV, Fortuna Sittard en VVV maakt komend seizoen samen met tweelingbroer Erik een comeback bij vierdeklasser Keer. „Drie jaar geleden stopte ik bij Bocholt, maar het bleef kriebelen. Veertien jaar betaald voetbal, een maatschappelijke carrière, een gezin met jonge kinderen, de keepersscholen. Er was geen tijd meer over. Maar na een paar jaar krijg je toch de prikkel waar je het meeste plezier uit haalt: het spelletje zelf.”

Ze begonnen hun carrière bij de jeugd van Keer. Erik: „Daarna stroomde Danny in het talentenplan van MVV in en ik bleef bij Keer.” Daarna ging ook hij hogerop. Eerst twee jaar Scharn en vervolgens bij Meerssen. „Wel met de gedachte ooit nog eens bij Keer terug te keren.”

Maar werk, studie en privé noopten hem tot stoppen. Wél bleef de binding met het voetbal, want hij is nog steeds sportfysiotherapeut bij MVV.

Bij Danny werd het gevoel weer te beginnen steeds sterker. Zeker toen hij vernam dat Keer-doelman Quincy Huynen (Danny: ‘Hij was ook trainer bij mijn keepersschool’) naar Heer zou vertrekken. „Ik hoorde dat dus op voorhand en heb ik Erik gebeld. Wel met één voorwaarde: als ik begin, begin jij ook!”

Erik: „Het plezier bij de comeback moet vooropstaan. Maar je moet wel gedreven zijn om voor de prestatie te gaan.”

Bang zijn ze niet. Natuurlijk hebben ze een tijdje niets gedaan en worden ze wat ouder. „Proberen om toch het niveau op te pakken”, lacht Danny. „Een keeper hoeft toch niet te lopen”, zegt Erik lachend, tevens aangevend dat het wat betreft zijn eigen conditie wel snor zit door halve en hele marathons van de laatste jaren. „Het zal echter wel weer wennen zijn aan het kappen en draaien.”

Bij Keer vonden ze hun terugkeer in ieder geval erg leuk. Danny: „Kwam natuurlijk onverwacht, zeker omdat we er nooit hardop over gesproken hebben. We hopen dat we er met al onze ervaring samen met die jonge groep iets van kunnen maken. Elke week met elkaar beter proberen te worden.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen