‘BK7’ kan in België met een schone lei beginnen

Print
‘BK7’ kan in België met een schone lei beginnen

Badre Kotbani is idolaat van Cristiano Ronaldo. Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Brunssum -

België was voor Badre Kotbani altijd het beloofde voetballand. De kans lijkt dan ook klein dat een van Limburgs beste amateurvoetballers na zijn overgang naar VV Zutendaal nog op de Nederlandse velden terugkeert.

Je houdt van hem of je verfoeit hem. Een tussenweg bestaat eigenlijk niet. Badre Kotbani (30), rasvoetballer en enfant terrible. Tegendraads en onconventioneel. Zo ook zijn voetballoopbaan. Op zijn dertiende door Fortuna Sittard weggeplukt bij VV Sanderbout. In juli 2009 werd de Sittardenaar overgeheveld naar de hoofdmacht van de profclub, om twee jaar later -op zijn 21ste- teruggezet te worden naar het O19-team.

Kotbani vervolgde zijn weg als rechtsbuiten bij BSV/Limburgia. In Brunssum kleurde de voetballer te vaak buiten de lijntjes. De vrijbuiter verkaste naar tweedeklasser Heidebloem. „Bij ons heeft Badre prima gepresteerd. Er was ook nagenoeg geen wanklank”, duidt ex-voorzitter Marcel Huyveneers. Na een seizoen in Geleen verkaste Kotbani naar vijfdeklasser Centrum Boys.

Met zijn dribbels, snelheid, assists en doelpunten had de ex-prof een groot aandeel in de opmars naar de tweede klasse. Met of zonder Badre Kotbani maakt dan ook een wereld van verschil. In het geheugen gegrift staat Kotbani’s gala-optreden in een oefenduel tegen de Qatarese topploeg Al Rayyan FC. De voetbalartiest soleerde langs miljonairs alsof het pionnetjes waren. Na twee assists en een wonderschone treffer van Kotbani leidde Centrum Boys na 30 minuten met 3-1.

Badre Kotbani, alias ‘BK7’, vierde zijn treffer in de stijl van zijn idool Cristiano Ronaldo. Van kapsel tot rugnummer en zelfs zijn e-mailadres; Kotbani denkt altijd aan ‘CR7’.

Illustratief is ook zijn branie. Maar met zijn soms onuitstaanbare gedrag binnen de lijnen gooide de Sittardenaar zijn eigen ruiten in. Kotbani bleef dagdromen over een terugkeer in het profvoetbal. Maar tot zijn frustratie moest hij zich wekelijks meten met ‘houthakkers’. „Je wilt niet weten hoe mijn benen en enkels er wekelijks uit zagen. Als ik mijn beklag deed, kreeg ik prompt een gele of rode kaart.”

„In België kan ik zonder vooroordelen met een schone lei beginnen. Ik realiseer me dat ik bij Zutendaal een unieke kans krijg. En die ga ik beslist niet verprutsen!”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen