Geen uitstel voor geplaagd Rostov, jeugdteam verliest met 10-1

Print
Geen uitstel voor geplaagd Rostov, jeugdteam verliest met 10-1

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De hele selectie van FC Rostov moest in quarantaine omdat zes spelers positief waren getest op het coronavirus. Omdat tegenstander PFC Sochi toch per se wilde spelen, stuurde Rostov een ploeg met voornamelijk spelers van onder-17 het veld in. Dat bleek geen succes: 10-1 verlies.

De jongelingen kwamen via de 17-jarige Roman Romanov wel op voorsprong. Het ventje zei ook na de wedstrijd in de camera: „We waren alleen zwakker dan onze tegenstanders wat betreft het fysiek.” De talenten moesten al afzien omdat ze pas vier uur voor de wedstrijd naar Sotsji vlogen.

Al in de eerste helft kwam de thuisploeg met 4-1 voor. Na de rust werden de dubbele cijfers compleet gemaakt. „Een score met dubbele cijfers is ongehoord in de Russische competitie”, zei een commentator op de Russische sportzender Match TV, die de wedstrijd live uitzond. De keeper van Rostov, Denis Popov, werd ondanks de tien tegengoals tot Man of the Match gekozen.

Donderdag stelde de Russische voetbalbond voor om de wedstrijd uit te stellen tot 19 juli, maar het vereiste de instemming van beide clubs. PFC Sochi staat na de zege op de negende plaats. Rostov staat vierde en is ondanks de monsternederlaag nog in de race voor een Champions League-ticket.