Voormalig F1-coureur Zanardi zwaargewond na ongeluk

Print
Voormalig F1-coureur Zanardi zwaargewond na ongeluk

Zanardi (rechts) als handbiker.

Voormalig Formule 1-coureur Alessandro Zanardi is ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeluk met zijn handbike in Italië. De 53-jarige Italiaan, bij wie na een crash in 2001 zijn benen werden geamputeerd, heeft hersenletsel opgelopen. „Hij ondergaat momenteel een zeer delicate neurochirurgie”, meldde het ziekenhuis in Siena.

Zanardi was betrokken bij een ongeluk met een vrachtwagen in de buurt van de stad Pienza in de Toscane, meldde het Italiaanse persbureau ANSA. Volgens Sky Italia had de Italiaan meegedaan aan de Obiettivo Tricolore, een wegwedstrijd voor paralympisch atleten.

Zanardi is met een helikopter naar een ziekenhuis in de buurt gebracht. Volgens de manager van het paralympische team was Zanardi bij bewustzijn toen de medische verzorgers arriveerden.

De Italiaanse coureur was van 1991 tot en met 1994 en in 1999 actief in de Formule 1. Bij een crash in de CART-series in 2001 raakte hij zwaargewond en moesten zijn benen worden geamputeerd. Zanardi begon na zijn revalidatie een carrière als handbiker en won twee keer goud op de Olympische Spelen van Londen 2012 en twee keer goud op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016.