KLM: vanaf juli weer vaker passagiers mee op intercontinentale vluchten

Print
KLM: vanaf juli weer vaker passagiers mee op intercontinentale vluchten

Afbeelding: ANP

Vliegtuigmaatschappij KLM laat weten dat zij haar netwerk ‘geleidelijk en zorgvuldig’ weer aan het opstarten is.

Op dit moment wordt bij ongeveer de helft van de intercontinentale vluchten alleen vracht vervoerd aan boord, maar KLM hoopt in juli op een toenemend aantal intercontinentale vluchten weer passagiers mee te mogen nemen.

Lees hier het laatste nieuws rondom het coronavirus.

In april kwamen veel lijnvluchten van KLM als gevolg van de coronacrisis nagenoeg stil te liggen. Binnen Europa voerde KLM in april 1116 vluchten uit, intercontinentaal waren dat er 612. Ter vergelijking: in de maanden juli en augustus vorig jaar voerde KLM in totaal zo’n 22.000 vluchten uit.

In juli wil KLM zo’n 80 procent van het normale aantal Europese bestemmingen en zo’n 75 procent van de intercontinentale bestemmingen aanbieden. In augustus is dat respectievelijk circa 95 procent en 80 procent. Hier geldt wel dat op ongeveer de helft van de intercontinentale vluchten op dit moment alleen vracht wordt vervoerd en dus nog geen passagiers. Wanneer internationale reisrestricties worden versoepeld, zal KLM uiteraard weer passagiers gaan vervoeren naar deze bestemmingen.

KLM zegt ervoor te hebben gekozen om eerst zo veel mogelijk bestemmingen weer op te starten om klanten een ruime keuze te bieden en daarna de frequenties en capaciteit op te voeren.