Flamingo’s wil dat volleybalbond promotie ongedaan maakt: niveau nu te hoog

Print
Flamingo’s wil dat volleybalbond promotie ongedaan maakt: niveau nu te hoog

De mannen van Flamingo’s tegen Volt in 2019. Afbeelding: Theo Peeters

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Het mannenteam van volleyclub Flamingo’s heeft bij de Nevobo het verzoek ingediend de promotie naar de eerste divisie ongedaan te maken. De club uit Gennep kan geen team formeren dat dat niveau aankan.

Flamingo’s werd afgelopen seizoen derde in de tweede divisie, maar kreeg door een versoepelde promotieregeling (vanwege de coronacrisis) alsnog een plek in de eerste divisie toegewezen. ,,Maar we hebben daar simpelweg te weinig spelers voor”, geeft technisch bestuurslid Freek Kwant van Flamingo’s aan.

Zeven spelers

De selectie van de Gennepse club kende afgelopen seizoen amper zeven spelers die volledig inzetbaar waren. Daarbij hoorde ook speler-trainer Steffan Hebbink. Omdat de Cuijkse oud-eredivisiespeler vertrekt en volledig aan de slag gaat bij Gemini in Elst (waar hij ook al training gaf) wordt de spoeling nog dunner. ,,Er is geen jonge aanwas binnen de vereniging, ook niet binnen de regio. Zo de eerste divisie ingaan, is geen optie”, stelt Kwant.

Flamingo’s zet daarom de ambities in de ijskast. Het team gaat nog maar één keer in de week trainen in plaats van twee. Daardoor heeft de club diverse oud-spelers bereid gevonden terug te keren. De selectie telt op dit moment negen man, plus nog enkelen die voor een deel inzetbaar zullen zijn. Clubman Marc Hermans, die afgelopen seizoen ook al een deel coachte (en het team eerder ook al meerdere jaren onder zijn hoede had) wordt trainer-coach.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen